Tisztelt Szülők!

Az alábbiakban néhány fontos információt osztunk meg Önökkel az induló tanévvel kapcsolatban, az oktatásügyi minisztérium által jóváhagyott, „A nevelés és oktatás szervezése és feltételei az alapiskolákban a 2020/21-es tanévben” c. útmutató alapján. A teljes dokumentum megtekinthető itt:

https://www.minedu.sk/zakladne-skoly-a-skolske-zariadenia-skd-cvc-zus-jazykove-skoly/

 

-        A 2020/21- es tanév kezdetén a vírusfertőzés megelőzésére vonatkozó szabályok részben hasonlóak, mint az előző tanév végén.

-        Az iskolába járáskötelező minden tanuló számára.

-        Országos szintű iskolabezárás egyelőre nem lesz. Az egyes osztályokban esetlegesen előforduló fertőzésszámok alapján lehet dönteni az osztály, esetleg az iskolabezárásáról(a minisztériumi útmutatók alapján,a zöld, a sárga és piros besorolás szerint- lásd a linket)

-        Az iskolába érkezés első napján, a tanuló leadja a szülő által aláírt, a gyermeke fertőzésmentességét bizonyító becsületbeli nyilatkozatot. (1. sz. melléklet). Ha bármilyen oknál fogva három napnál többet hiányzik a tanuló, a nyilatkozatot újra ki kell tölteni. (2. sz. melléklet).

-        A szülő a diákot csak az iskola bejáratáig kísérheti, az iskola épületébe nem léphet be. Kivételt képeznek az elsős tanulók szülei az első két hétben (2020.szept.18-ig).Egyszerre azonban csak az egyik szülő (törvényes képviselő) kísérheti be a tanulót. Ha a szülő a napköziből szeretné elvinni a gyermekét, telefonon közli a napközis nevelőnővel, aki a diákot kiengedi az iskola épületéből.

-        A tanulónál legyen 2 db szájmaszk (az egyiket a szekrénybe elhelyezheti tartalékként) és  minden nap egy csomag egyszer használatos zsebkendő

-        Reggel nem lesz hőmérséklet-ellenőrzés, de az épületbe lépéskor kötelező a kézfertőtlenítés. Az alsó tagozatos diákoknak a megszokott főbejárat, a felső tagozatos diákok számára a kopjafa melletti bejárat lesz kinyitva.

-        Amennyiben a gyermeknél COVID-19-re utaló tünetek vagy beigazolódott fertőzés merül fel, a szülő azonnal köteles ezt jelenteni az osztályfőnöknek és az iskola igazgatójának.

-        Amennyiben tanulónál a nap folyamán az iskolában mutatkoznak a COVID-19 tünetei, a szülő azonnal értesítve lesz, és a tanuló a szülő érkezéséig el lesz különítve.

-        Ki lesz alakítva egy külön helyiség, „karanténszoba” a fertőzésgyanús diákok vagy alkalmazottak elkülönítésére.

-        Egyelőre 2020. szept. 14-ig az alsó tagozatos diákok számára az iskola épületében kötelező, az osztályokban azonban nem kötelező a szájmaszk viselése (de javasolt). A felső tagozaton viszont kötelező a szájmaszk az osztályokban és az iskola egész épületében is.

-        Egyelőre 2020. szept. 14-ig az alsó tagozatos diákok részére a reggeli „gyűjtő osztály” működése szünetel. A tanulók az iskolába 7:30 órakor lesznek beengedve.

-        Egyelőre 2020. szept. 20-ig a tornatermek használata tilos. Jó idő esetén a tornaórák az iskola sportpályáján, udvarán lesznek megtartva.

-        Az ebédeltetés a fent említett dokumentumban található útmutató és az adott lehetőségek szerint lesz biztosítva.

-        A felsorolt intézkedéseket a járványhelyzet alakulása szerint a minisztérium felülvizsgálhatja.

 

………………………..…………………………………………..

 

2020/21-es tanévnyitó - 2020. szeptember 2.

A jelenlegi vírushelyzetre való tekintettel és figyelembe véve az oktatásügyi minisztérium útmutatásait, a 2020/21-es tanévnyitót nem a hagyományos módon fogjuk megrendezni.

Csak az 1. és az 5. évfolyam számára tartunk egy lerövidített tanévnyitót az iskolánk hátsó udvarán 8:30 ó. kezdettel. A tanulókat csak a törvényes képviselője kísérheti el! Rossz idő esetén a tanévnyitó a nagy tornateremben lesz megtartva. Az iskola épületében egyszerre csak az egyik szülő (törvényes képviselő) lehet jelen, és kötelező a szájmaszk viselete!

A többi évfolyam tanulói részére a tanévnyitó az osztályokban lesz megtartva, szülői kíséret nélkül.

 

……………………………………………………………………….

 

Iskolatáska, füzetcsomag.

A Rákóczi Szövetség jóvoltából minden iskolakezdő diák iskolatáskát kap, iskolánk pedig egy ajándékkönyvvel, füzet- és tanszercsomaggal ajándékozza meg a leendő elsősöket.

……………………………………………………………………….

 

ZDQwYm