» Iskolánkról
Szabó Gyula Alapiskola Dunaszerdahely

Iskolánk története 1953-ig nyúlik vissza. Ebben az időben közös igazgatás alatt működött a Magyar Tanítási Nyelvű 11 Éves Középiskolával a Május 1. téri Római Katolikus Iskola Épületében, majd az 1963-ban bekövetkezett különválás után a Lenin utcai épületbe költözött.

Az itt található 8 tanterem természetesen kevésnek bizonyult a 15 osztály, 452 tanuló befogadására, ezért a tanítás egészen 1974 júniusáig két váltásban folyt. A jelenlegi, Iskola utcai épületben 1974 szeptemberében kezdődött meg a tanítás. Sokáig tévesen Gorkij utcainak tüntették fel.

A bejárat közvetlen közelében iskolánk névadójának, Szabó Gyulának a mellszobra található, amely Lipcsey György dunaszerdahelyi képzőművész alkotása. A falakat Szabó Gyula grafikái díszítik.

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula Alapiskola 29 osztályában 648 gyermek tanul. A tanulók létszáma az egyes osztályokban ideális a színvonalas és eredményes oktató-nevelő munkához.

Iskolánknak felkészült, jól képzett pedagógusai vannak, akik hatékonyan végzik a gyermeknevelés cseppet semkönnyű feladatát, akik élményszerűséget visznek a tanórákba. Tanulóink az évek folyamán számtalan versenyen szép sikereket értek el, járási, kerületi és országos versenyeken jutottak dobogós helyezésekhez. Kézilabdacsapatunk országos 1. és 3. helyezést ért el, továbbá az országos Pitagorasz matematikai versenyen is 3. helyezést értünk el. Eredményeink bizonyítják, hogy iskolánk tehetséggondozó intézmény, ahol azonban a közepes és gyengébb képességű tanulók, valamint az integrált tanulók oktatására is nagy gondot fordítunk.

Iskolánk nyitott minden új kedzdeményezésre, amelyek az iskola küldetésével kapcsolatos tevékenységek színvonalát emelik. Támogatja a progresszív tanítási módszerek bevezetését, amelyek közé az erőszakmentes kommunikáció órák is tartoznak.

Iskolaarculatunk rövid vázolása remélhetőleg igazolja, hogy intézményünk céltudatosan dolgozik, szívből jövően, odafigyelést, szeretetet nyújtva.

ZGMxOWM